Fa bútordísz faragások, fafaragások

Egyedi faragott fa díszek és végzárók gyártása

Hogyan lehet egyedi faragott fa feltétdíszt (faragványt) rendelni?

2015. január 20. 09:43 - sotdia

Az első lépés, hogy kérünk egy árajánlatot. Ehhez meg kell adni a paramétereket, vagyis a dísz méreteit és kinézetét. Ezt kétféleképpen adhatjuk meg:

img_9610.JPGa) E-mailben küldünk egy rajzot vagy egy képet a díszről, lehetőleg többféle nézetből (oldalról, felülről, stb.). Emellé megadjuk a pontos méreteket, valamint azt is, hogy milyen fafajtából készüljön, mivel ez is befolyásolja az árát. 

b) Ha már van egy konkrét díszünk, amiből szeretnénk még legyártatni néhány darabot, akkor nem kell képet és méreteket küldeni, elegendő magát a díszt elküldeni. Például volt egy olyan megrendelés, aminél a megrendelő egy szekrényen lévő kulcslyuk körüli díszítést küldött el. Ebből kellett ugyanolyat legyártani nagyobb mennyiségben.

Miután megkaptuk az árajánlatot és el is fogadtuk, akkor a fizetés 3 részletben fog történni. Mivel egy teljesen új dísz megtervezése elég időigényes munkafolyamat, ezért a tervezés előtt ki kell fizetnünk az 1. részletet, vagyis a tervezés díját. Az első részlet befizetése után jön a faragvány megrajzolása, tervezése.
img_5200.JPGHa a megrendelő elfogadja a tervrajzot, akkor a következő lépés a próba gyártás. Ehhez be kell fizetni a 2. részletet, vagyis a fennmaradó összeg kb. fele. Ha a legyártott egy darab dísz megfelel, és már nem szeretne a vevő több módosítást végezni, akkor legyártják a megrendelt mennyiséget. Az utolsó részletet már csak a díszek átvételekor kell kifizetni.

Egy konkrét példa erre:

img_0445.JPGGótikus jellegű 65cm*14cm méretű egyedi díszt rendelt egy vevő. Ennek a tervezési díja 100€. Ez a 100€ az első részlet, amit még a tervezés előtt kell befizetni.
A tervezési díj megérkezése után elkedődött a rajzolás majd a próbagyártás. A próbagyártmány elkészülte után kiderült, hogy a megrendelő vastagabb anyagból szeretné a díszt. A terméket át kellett tervezni, majd újra legyártani. A vevőnek így már megfelelt és 65db díszt rendelt, aminek az ára 8,5 €/db volt, mindösszesen 65db*8,5€/db=552,5€.
Miután a megrendelő befizette a 2. részletet, ami a gyártási díj kb. fele, vagyis ebben az esetben 250€ volt elkezdődött a 65db dísz legyártása. A díszek elkészültekor fizette ki a megbízó a fent maradó 302,5€-t.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://butor-fafaragas.blog.hu/api/trackback/id/tr177088879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása